Att skaffa en schäfervalp


När ni kommit fram till att ni vill köpa en tysk schäferhund måste ni fundera över om ni har tillräckligt med utrymme, tid och tålamod för en stor och aktiv hund. I synnerhet valpar behöver mycket tid och tålamod tills de är rumsrena och vet vilka regler och ramar som finns i det nya hemmet. En schäfer bör utbildas redan från början. Ta därför gärna kontakt med en schäferhundklubb eller hundskola och gå en bra valp/unghunds kurs.

Vi som uppfödare ställer upp så mycket vi kan med råd och hjälp även efter du köpt din hund. 

Vi vill att valparna ska vara välskötta och absolut inte överviktiga. 

Vi vill också att rekommendationer följs för avmaskning och vaccinering.

Alla valpar ska HD- och ED röntgas och ett MH ska göras.
Tysk schäferhund ska vara nervfast, självsäker, frimodig och godlynt. Den skall ha ett jämt humör och bra temperament. Den tyska schäferhunden ska ha naturliga driftsanlag, robusthet, och självsäkerhet. Detta gör att schäfern passar som sällskapshund, tävlingshund och framförallt tjänstehund.

Schäfern är en mycket intelligent hund med stor vilja att lära sig. En schäfer behöver en uppfostran som är konsekvent och positiv med mycket tålamod.

En tysk schäfer är en arbetande hund, aktiveras inte hunden kommer den att aktivera sig själv! En schäfer bör aktiveras både fysiskt och mentalt

Eftersom Schäferhunden har en så pass stor anpassningsförmåga och vilja att lära sig passar den bra som familjehund, om den får aktiveras och med en lämplig uppfostran.

Tänk på att det är alltid DU som har ansvaret för hunden